Checklistan för valp - här är allt du behöver!

Checklistan för valp - här är allt du behöver!

, Av Ida Winther,

Att skaffa sig en valp är en stor och spännande händelse i livet. Men det kan vara en djungel att hålla reda på vad man behöver ha koll på innan man hämtar sitt nya familjemedlem och vilka saker den behöver under sin första tid.

För att hjälpa dig att göra rätt val har vi satt ihop en omfattande tjeklista med både nödvändiga och bra att ha saker. Läs vidare för att upptäcka vad du behöver för att välkomna din valp hem på bästa sätt.

Dessa saker måste du ha:

 1. Mat- och vattenskålar: Ett av de första sakerna du behöver är separata skålar för mat och vatten. Se till att välja skålar som är tillverkade av hållbart material och som är lätta att rengöra. Det är viktigt att din valp alltid har tillgång till rent vatten och mat. Hitta vårt stora urval av skålar i olika färger och storlekar här. 

 2. Säng eller korg: Din valp kommer att behöva en mysig och bekväm plats att vila och sova på. En mjuk säng eller korg är perfekt för detta ändamål. Se till att välja en säng som är lämplig för valpens storlek och att den är lätt att rengöra. Hos Luksushund hittar du de populära Staey hundbäddar som är tillverkade av högsta kvalitet och av hållbart mjukt sammet som säkerställer att din hund får en hundbädd för livet. Hitta Staey hundbädden här.

  Staey Luna - en hundbädd för livet

 3. Valpfoder och godis: Det är viktigt att ge din valp rätt näring. Invester i högkvalitativt valpfoder som är anpassat efter valpens ålder och storlek. Godis kan också vara användbart för träning och belöning. Hitta hundgodisar här.

 4. Hundhalsband och namnbricka: Ett hundhalsband med en namnbricka som innehåller valpens namn, din adress och ditt telefonnummer är nödvändigt för att säkerställa att din valp kan identifieras om den skulle komma bort. Se till att halsbandet är av hög kvalitet så att det håller länge och passar bekvämt runt valpens hals. Hitta vårt stora urval av halsband här och kom ihåg att vi erbjudar gratis gravering av namnbricka här.

 5. Koppel och sele: För promenader och träning utomhus behöver du en pålitlig koppel och sele. Välj en sele som passar valpens storlek och är bekväm att bära. Det är viktigt att ha kontroll över din valp under promenader och utomhusaktiviteter. Hitta vårt stora urval av koppel och selar här.

 6. Tandvård produkter: En viktig del av hundens övergripande hälsa är att ta hand om deras tandvård. Precis som människor kan hundar drabbas av tandproblem och tandköttssjukdomar om deras tänder inte sköts ordentligt. På Luksushund erbjuder vi ett brett utbud av tandvårdsprodukter som hjälper dig att hålla din hunds mun frisk och fräsch som bland annat munvårdspray, tandborstar, tandtuggpinnar och mycket mer. Hitta de alla här.

Dessa saker är bra att ha:

 1. Hundleksaker: Leksaker är ett bra sätt att hålla din valp underhållen och stimulerad. En nalle kan även bidra till en känsla av trygghet för din valp, så den kan krypa ner i sin korg med den. Leksaker är ett fantastiskt sätt att stimulera din valps sinnen och motorik. Kolla in vårt urval av mjukisdjur och naller här.

  Många valpar älskar också att tugga eftersom deras tänder kliar, så tuggleksaker kan vara till hjälp för att lindra klådan för de nya små tänderna. Hitta valpleksaker här.

 2. Borste och skötselprodukter: En borste och andra pälsvårfd produkter är perfekta för att hålla din valps päls i gott skick. Regelbunden borstning hjälper till att ta bort löst hår och hålla pälsen ren och frisk. Se vårt urval av borstar här.

  Det kan vara en bra idé att lära din valp redan från ung ålder att bli borstad och att bada, så att de vänjer sig vid det. Hos Luksushund har vi ett stort urval av pälsvårdsprodukter från B&B, som är utvecklade av danska hundfrisörer. Dessa produkter är ekologiska och dryga i användning. Hitta urvalet här.

 3. Transportbur eller väska: En transportbur eller väska är praktisk att ha när du ska transportera din valp i bilen eller på resor. Det ger en trygg plats för din valp att vila under transporten. Hitta lyxiga hundväskor här.

 4. Tassvård och klotång: Att ta hand om tassarna är viktigt för din valps hälsa och välbefinnande. Investera i en klotång speciellt designad för hundar och se till att hålla valpens klor trimmade. Det är också viktigt att hålla din valps tassar återfuktade och mjuka. Hos Luksushund hittar du ett stort urval av tassvax, salva och kräm som säkerställer att din fyrbenta väns tassar inte spricker i värmen eller när det är salt på vägarna under vintern. Se hela urvalet här.

 5. Träningsmattor/kissmattor: Träningsmattor kan vara till hjälp under valpens tidiga träningsfas. De hjälper till att minimera olyckor och underlätta inlärningen av rumsrenhet. Hitta kissmattor här.

Genom att följa denna tjeklista kan du säkerställa att du är väl förberedd för att ta hand om din nya valp. Kom ihåg att ge din valp massor av kärlek, omsorg och tid för att bygga en stark och varaktig relation. Tänk också på att konsultera en veterinär eller erfaren hunduppfödare för ytterligare råd och vägledning.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Blog posts

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title

   


w