Hemgjorda hundgodisar: Hälsosamma och näringsrika recept för din fyrbenta vän

Hemgjorda hundgodisar: Hälsosamma och näringsrika recept för din fyrbenta vän

, Av Ida Winther,

Hundar är mer än bara husdjur; de är en del av familjen. Precis som vi njuter av hemgjord kaka då och då, så gör våra fyrbenta vänner det också - bara med godbitar. hemgjorda godbitar är inte bara ett fantastiskt sätt att visa din hund hur mycket du älskar den, utan det ger dig också full kontroll över vad din hund äter. I den här artikeln kommer vi att dyka in i världen av hemgjorda godbitar och ge dig några läckra recept att prova hemma.

Läs också om hemgjorda hundkakor

hemgjorda_hundkakor

Fördelarna med hemgjorda godbitar

Hemgjorda godbitar har många fördelar. För det första kan du se till att din hund får en hälsosam och näringsrik belöning. Du kan välja naturliga och hälsosamma ingredienser och undvika tillsatser och konserveringsmedel som ofta finns i kommersiella godbitar. För det andra kan du anpassa godbitarna efter din hunds specifika näringsbehov och smakpreferenser. Slutligen är att göra hemgjorda godbitar en rolig och givande aktivitet som du och din hund kan njuta av tillsammans.

Recept på hälsosamma hemgjorda godbitar

Här är några enkla och hälsosamma recept på hemgjorda godbitar som din hund kommer att älska:

Havregrynsbollar med jordnötssmör

Dessa godbitar är fyllda med fiber och protein och är otroligt enkla att göra. Du behöver bara blanda havregryn, naturligt jordnötssmör och en banan, forma smeten till små bollar och baka dem i ugnen.

Ingredienser:

 • 2 koppar havregryn
 • 1/2 kopp naturligt jordnötssmör (se till att det inte innehåller xylitol, eftersom det är giftigt för hundar)
 • 1 mogen banan

Instruktioner:

Förvärm din ugn till 180 grader Celsius och täck en bakplåt med bakpapper. Mosa bananen i en stor skål tills den är slät. Tillsätt jordnötssmör och blanda väl. Tillsätt havregryn och blanda väl. Blandningen ska vara klibbig men hanterbar. Forma små bollar med hjälp av en tesked och lägg dem på bakplåten. Baka i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills bollarna är gyllene. Låt bollarna svalna innan du ger dem till din hund.

Kyckling- och morotsbollar

Dessa godbitar är en utmärkt källa till protein och vitaminer. Du behöver bara blanda kokt kyckling, riven morot, ägg och poptatismjöl, forma smeten till små bollar och baka dem i ugnen.

Ingredienser:

1 kokt kycklingbröst, hackat i små bitar
1 stor morot, riven
1 ägg
2 koppar potatismjöl

Instruktioner:

Förvärm din ugn till 180 grader Celsius och täck en bakplåt med bakpapper. I en stor skål kombinerar du hackad kyckling, riven morot, ägg och fullkornsmjöl. Rör tills det är väl blandat. Forma små godbitar med hjälp av en tesked och placera dem på bakplåten. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills godbitarna är fasta och gyllene. Låt godbitarna svalna innan du ger dem till din hund.

Kycklingstrimlor som hundgodis

Dessa enkla men läckra godbitar är ofta en favorit bland hundar. Kom alltid ihåg att övervaka din hund när den provar en ny typ av godis för första gången och se till att godbitarna är i lämplig storlek för din hund. Njut av att göra dessa läckra godbitar!

Ingredienser:

Kycklingbröst

Instruktioner:

Börja med att skära kycklingbröstet i tunna strimlor. Placera strimlorna på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Torka strimlorna i ugnen vid låg temperatur på 80 grader i cirka 5-6 timmar. Kom alltid ihåg att gradvis introducera nya godbitar och övervaka din hund för eventuella allergiska reaktioner. Ha det så kul med bakningen!

Säkerhet vid hemgjorda godbitar

Även om hemgjorda godbitar är ett fantastiskt sätt att skämma bort din hund är det viktigt att tänka på säkerheten. Vissa livsmedel som är säkra för människor kan vara skadliga för hundar. Se alltid till att undvika choklad, lök, vitlök, vindruvor, russin, macadamianötter, alkohol, koffein och xylitol när du gör hemgjorda godbitar. Vid tvekan rekommenderar vi alltid att rådfråga veterinären.

Tags

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Blog posts

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title

   


w