🌞 SOMMAR-REA HAR BÖRJAT 🌞
Hitta fantastiska erbjudanden här

Packlista för sommarsemestern med hund

Packlista för sommarsemestern med hund

, Av Ida Winther,

Den ultimata packlistan för sommarsemestern med din hund

Behöver du ha med din hund på sommarsemestern?

När du planerar att ta med din hund på semestern är det viktigt att vara väl förberedd. Vi har därför satt samman den ultimata packlistan för din hund, så att du kan vara säker på att ha alla nödvändiga saker till hands under resan och vistelsen. I det här blogginlägget kommer vi att guida dig genom de väsentliga och extra saker som gör semestern bekväm för både dig och din hund.

Need-to-Have:

 1. Namnbricka och identifiering

Det är först och främst viktigt att din hund har ett namnbricka med dina kontaktuppgifter, som namn, telefonnummer och adress. Detta säkerställer att din hund kan identifieras om den skulle gå vilse. På Luksushund erbjuder vi gratis gravyr av din hunds namnbricka. Hitta urval här.

 1. Halsband, sele och koppel

Kom ihåg att packa din hunds halsband och/eller sele samt ett koppel då din hund kommer att vistas på nya platser med många nya och spännande dofter. Kolla in vårt sortiment av hundutrustning för promenader här.

 1. Mat- och vattenskålar samt vattenflaska

Det är viktigt att packa tillräckligt med mat för resan och se till att din hund alltid har tillgång till färskt dricksvatten. En portabel vattenflaska eller termosflaska för hundar är perfekt att ha med sig på promenader, i bilen eller på flyget. Det är särskilt viktigt att din hund håller sig hydrerad och har möjlighet att svalka sig i sommarvärmen. Kolla in vårt sortiment av vattenflaskor här.

Det kan också vara bra att ha med sig transportabla skålar som är lätta att rengöra, så att din hund alltid kan äta och dricka när det behövs. Se vårt utbud av hundskålar här.

 1. Kylmatta eller kylsäng

Se till att din hund har möjlighet att söka skugga och ligga på en bekväm och sval plats under sommarvärmen. Kylmattor är praktiska, lätta att ta med sig och en fantastisk sätt för din hund att svalka sig. Kylmattor eller kylsängar finns i olika storlekar och färger, och innehåller naturligtvis giftfri kylgelé för att inte utgöra någon fara för din hund. Kolla in vårt stora utbud av kylmattor och kylsängar här.

 1. Transportbur eller hundsele för bilen

Om du reser med bil är det viktigt att ha en lämplig transportbur/transportbox eller en säker hundsele för bilen. Det ger din hund en trygg och bekväm plats under resan och minskar risken för skador om det skulle uppstå en olycka eller plötslig inbromsning.

 1. Hundefoder

Se till att packa tillräckligt med foder för hela resan. Det kan vara bra att följa samma märke och typ av foder som din hund normalt äter för att undvika magproblem. Förvara fodret i en återförslutbar påse eller behållare för att hålla det fräscht under resan. Glöm inte att ta med en vattenskål också, så att din hund kan få tillräckligt med vatten under hela resan.

 1. Medicin för hunden

Innan du beger dig på sommarsemestern med din hund är det viktigt att kontrollera att du har tillräckligt med medicin för hunden. Om din hund tar någon form av medicin regelbundet, se till att du har tillräckligt med doser för hela resan. Kontakta veterinären i god tid för att förnya recept eller få råd om eventuella extra mediciner som kan vara lämpliga att ha med på resan.

Nice-to-Have:

 1. Godisar och tuggben

För att hålla din hund sysselsatt och underhållen under resan kan det vara bra att packa med några hundgodisar och tuggben. Tänk på att välja tuggben och godisar som är lämpliga för din hunds storlek. Kom ihåg alltid att hålla din hund under uppsikt när den äter tuggben och andra hårda godisar. Hitta vårt stora utbud av tuggben här och hundgodisar här.

2. Resedyna, filt hundbädd

En egen resedyna eller filt kan ge din hund en bekant doft och en trygg plats att koppla av på, oavsett var ni befinner er. Det kan vara en bra idé att ta med idn hunds säng. Hitta de populära och snygga Staey hundbäddar här. Det kan också vara praktiskt att ha en resedyna eller filt att lägga över möbler, sängar eller din bil för att skydda mot eventuella smuts- eller klösmärken. Se vårt urval av resefiltar här.

 1. Tassvård

Under sommarsemestern tillbringar din hund förmodligen mer tid utomhus, så det är bra att tänka på tassvård för att hålla dem i bra skick. Här är några tips:

 • Se till att inspektera din hunds tassar regelbundet för eventuella skador, sprickor eller irritation. Packa med en tasskräm eller vaxför att skydda tassarna mot torrhet eller sprickor. Applicera det regelbundet, särskilt om ni ska vistas på varma eller ojämna ytor. Hitta tassvård här till din hund här.
 • Ha med en liten handduk eller våtservetter för att torka av tassarna efter promenader på sand eller saltade trottoarer. Detta hjälper till att förhindra att smuts eller skadliga ämnen fastnar mellan trampdynorna. Hitta bland annat det supersugande handduk från B&B här.
 1. Pälsvård

Under sommaren kan din hunds päls behöva lite extra uppmärksamhet för att hålla den ren och välvårdad. Här är några tips för pälsvård:

 • Packa med en hundborste eller kam för att kunna borsta igenom din hunds päls regelbundet. Detta hjälper till att avlägsna löst hår och undvika att det bildas tovor eller trassel. Om din hund har lång päls kan det vara bra att ta med en trimmer eller sax för att kunna klippa bort eventuella tovor eller överflödigt hår. Kom ihåg att vara försiktig och använda rätt teknik för att undvika att skada din hund.
 • Överväg att ta med en pälsvårdsprodukt som passar din hunds päls, såsom schampo eller balsam. Det kan hjälpa till att hålla pälsen ren och fräsch under resan. Hitta vårt stora utbud av pälsvård här.
 1. Aktivitetsleksaker

För att göra sommarresan ännu roligare för din hund kan det vara bra att ta med några aktivitetsleksaker. Här är några förslag:

 • Ta med en favoritleksak som din hund älskar att leka med. Det kan vara en boll, en tuggleksak eller en interaktiv leksak.
 • Om ni planerar att spendera tid vid vattnet, som på stranden eller vid sjöar, se till att ta med en flytleksak som din hund kan roa sig med i vattnet.

Hitta vårt stora utbud av aktivitetsleksaker till din vovve här.

 

Att resa med hund i bilen

Resa med hund i bilen kan vara en trevlig och bekväm upplevelse om du planerar och förbereder dig på rätt sätt. Här är några tips för att göra bilresan säker och bekväm för både dig och din hund:

 1. Använd en transportbur eller hundsele

Att använda en transportbur eller hundsele är det bästa sättet att hålla din hund säker under bilresan. Det minskar risken för skador vid en olycka eller plötslig inbromsning. Se till att transportburen är tillräckligt stor för din hund att kunna stå, sitta, ligga ner och vända sig om bekvämt.

 1. Ge din hund tillräckligt med utrymme

Se till att din hund har tillräckligt med utrymme och är bekväm under resan. Det kan vara bra att ha med en kylmatta eller en filt som din hund kan ligga på, samt en vattenflaska och vattenskål inom räckhåll.

 1. Ta regelbundna pauser

Det är viktigt att stanna och ta regelbundna pauser under bilresan för att låta din hund sträcka på benen, gå på toaletten och dricka vatten. Planera in pauser var 2-3 timme och välj rastplatser där din hund kan gå säkert.

Att resa med hund på flygplan

Att resa med hund på flygplan kräver extra planering och förberedelser. Här är några tips för att göra flygresan så smidig som möjligt för både dig och din hund:

 1. Kontrollera flygbolagets regler och krav

Innan du bokar din flygbiljett måste du kontrollera flygbolagets regler och krav för att resa med hund. Vissa flygbolag tillåter endast hundar i kabinen under vissa omständigheter, medan andra kräver att hunden transporteras i lastutrymmet. Se också till att ha med de nödvändiga dokumenten, inklusive hundens vaccinationsbevis och eventuella hälsointyg.

 1. Boka en lämplig transportbur

För flygresor måste du använda en godkänd transportbur för din hund. Kontrollera flygbolagets regler för exakt storlek och specifikationer för transportburen. Se också till att din hund är bekväm och bekant med transportburen innan resan genom att låta den vänja sig vid att vara i den.

 1. Förbered hunden inför flygresan

Det är viktigt att förbereda din hund inför flygresan genom att vänja den vid olika ljud och rörelser. Låt din hund bekanta sig med transportburen och träna den att vara lugn och avslappnad under kortare perioder i buren. Det kan också vara bra att ge din hund en lätt måltid några timmar före flygresan för att undvika illamående.

 

Att resa med hund på sommarsemestern kan vara en fantastisk upplevelse för både dig och din fyrbenta vän. Genom att följa dessa behövs- och trevligt-att-ha tips för packning och resande i bil eller flygplan kan du säkerställa att din hund är bekväm, trygg och njuter av semestern tillsammans med dig. Tänk alltid på att anpassa din packlista och förberedelser efter din hunds specifika behov och välbefinnande. Ha en underbar sommarsemester tillsammans med din hund!

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar


Blog posts

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title

   

 • , Av Author Article title