Villkor

Information och villkor

Legal entity name:
Luksushund ApS
Langebjerg 3
DK-4000 Roskilde
Danmark
kundservice@luksushund.se
CVR. DK40008667


Alla priserna på sidan är inklusiv moms och i svenska kronor. Alla priserna är dagspriser och uppdateras regelbundet. Du kan betala med Klarna och flera kreditkort.

Retursedel: Köp enkelt och billigt retursedel här!

 

Vi skickar till Sverige och Finland. 

För leverans till Danmark, Nederländerna, Spanien och Tyskland, gå till www.luksushund.dk.

Betalning


Betalning med kort: Vi tar inga kortavgifter. Beloppet dras först från kortet när varan skickas ut. 

Vi drar pengerna för ditt köp när vi skickar ditt paket. Om du har valt att betala med Klarna faktura kommer din faktura att aktiveras när vi skickar paketet.

Leverans och frakt

Vi skickar ut paket varje vardag, så om du har beställt innan klockan 14.00 på vardagar med PostNord skickas ditt paket ut samma dag! Om du har beställt efter, skickas ditt paket ut nästa vardag. Vid beställning i helgen kommer ditt paket att skickas nästa vardag.

Har du beställt beställningsvaror varierar leveranstiden. Leveransen kommer vanligtvis att vara inom 3-21 vardagar. Du kan se hur lång leveranstiden är på varan.

Ditt paket skickas ut när alla varor i beställningen är på lager. Vid beställningsvaror kan det dock hända, att leveransen delas upp i flera leveranser.

Vid leveranser till Sverige beräknas porto efter beställningsbeloppet.

När du kommer till beställningssidan, kan du se alla priserna för frakt och leverans.

 

Leverans med PostNord:

Hemleverans: 99 kr. oavsett belopp.

MyPack Collect utlämningställe: 79 kr.

Oavhämtade paket: 79 kr. 

  Om du inte hämtar ut ditt paket inom 7 vardagar kommer ditt paket att skickas retur till oss. I detta fallet kommer du att skulle betala 79 kr. Om du inte vill ha paketet från oss och att ditt paket fortfarande inte har levererats måste du ringa Postnord så snart du har fått spårningsnummer och berätta att du inte vill ta emot paketet / du vill vägra att ta emot paketet. Sen blir paketet skickat tillbaka till oss strax och kommer inte att lägga kvar på terminalen i 7 vardagar.

  Fraktskador

  När paketet kommer fram, rekommenderar vi att du, innan du kvitterar för mottagningen, undersöker om emballagen och evt. varan är skadade. Om den är skadad, ska du göra berätta detta och på din kvittering ange vad problemet är. Om du inte gör det, kan transportören avsäga sig ansvaret för transportskadan. Om din vara är skadad ska du ta kontakt till oss så fort som möjligt.. 

  Ta gärna en bild på emballagen innan du packar ut varan, om det skulle visa sig att varan är skadad. 

  Reklamationsrätt

  Enligt försäljningslagen ges reklamationsrätt i 3 år på alla varor.
  Reklamationsrätten innebär att du som kund kan klaga över fel och brister på en produkt, som uppstått fram till 36 månader efter köpet.

  Det kräver dock att dessa fel och brister inte uppstått till följd av din felaktig användning av produkten.

  Du ska reklamera inom rimlig tid efter att du konstaterat felet.
  Reklamerar du inom 2 månader anses alltid reklamationen för att vara i rätt tid.
  Vi återbetalar rimliga fraktkostnader som du hade i samband med returen av varan, när reklamationen är mottagit.

  Reklamationsrätten täcker inte för normalt slitage, fel eller skador som direkt eller indirekt kommit av felaktig användning, dålig skötsel, våld eller obehörigt ingripanden. 

  Reklamation av hundleksaker:

  Vi kan tyvärr inte ge någon garanti på hundleksaker/tuggleksaker för hund, eftersom de är förbrukningsvaror. Garantin på hundleksakerna gäller endast om det är ett fabrikationsfel, dvs fabrikationsfel och alltså ej om hunden har bitit sönder leksaken. Alla leksaker kan gå sönder och även det mest hållbara materialet kan skadas när din hund leker med det.

  Reklamation av mat, hundgodisar och annat livsmedel:

  Vid reklamation av livsmedel som hundgodis, mat och liknande produkter påpeker vi att vi att reklamationsrätten gäller fram till varan ugångsdatum. Vi förbehåller oss rätten att avslå reklamationer om livsmedel om vi bedömer att produkten har öppnats eller använts på ett oämpligt sätt.


  Luksushund ApS gör uppmärksam på att färger och storlekar kan variera från bilderna på hemsidan. 

  OBS: Innan du skickar en vara retur ska du alltid kontakta Luksushund ApS, eftersom vi eventuellt inte behöver för att få varan retur. Ibland räcker det med att vi får se en bild av skadan. 


  När du skickar in ett klagomål ska du ange vår e-mail adress kundservice@luksushund.se och skicka ditt ordernummer och bild eller annat dokumentation på felet.

   

  Ångerrätt

  Om du vill byta en vara, ska du bara lägga en ny beställning på det du vill ha - vi har tyvärr inte möjlighet att göra ett byte via samma order.

   

  Det gäller 30 dagars ångerrätt från dagen du mottager varan - 30 dagar tills att varan ska vara i händerna på Luksushund.

  I denna tid kan du packa ut och undersöka varan, men du får inte försämra varans värde eller använda varan. Varor, där förpackningen saknas eller är trasig, och där förpackningen är en förutsättning för att kunna sälja varan vidare, kan inte returneras.


  Tänk på att varorna inte får lukta av yttre lukter som parfym eller rök.

  Du förlorar din ångerrätt om du bryter förpackningen på alla vårdprodukter.

  Vid returnering av en vara som använts, ansvarar du for eventuell värdeminskning av varan.
  Värderingen görs av Luksushund ApS.
  Luksushund ApS ska dokumentera att det skett en värdeförminskning av varan. 
  Värdeminskningen förstås som skillnaden mellan köppriset och varans allmänna kommersiella försäljningspris för produkten med den aktuella försämringen.

  När du använder ångerrätten ska du alltid själv betala för returfrakten, när du returnerar en vara. Du kan köpa en retursedel här.


  Vid retur är det du som kund som har ansvar för varan, om den försvinner eller skadas i samband med returfrakten. När du ångrar ett helt köp, återbetalar vi alla pengar som vi fått från dig, inklusiv eventuella fraktkostnader. Det gäller dock inte i följande tillfällen:
  Om du köpt flera varor på en beställning och bara ångrar en del av ditt köp. Då återbetalar vi inte fraktkostnaden men bara värdet på den/de returnerade varan/varorna. 

  Du kan returnera varan till oss genom att neka att ta emot varan när den levereras. Om ordern inte hämtas ut, returneras paketet tillbaka till oss.

  Om du vägrar att ta emot paketet eller om du inte hämtar ett paket kostar det 79 SEK i returfrakten, som dras av från dina returnerade varor.

  Om paketet ska skickas ut igen krävs en ny fraktbetalning på 49:- 
  Tänk på att paketet ska skickas direkt till Luksushunds adress och inte till hämtning på posthus eller i paketshop. 

  Om varorna inte passar, kan du naturligtvis ångra köpet innan fristen på de 30 dagarna. När du ångrar köpet återbetalas köpsumman till det kortet som betalningen genomfördes med. Återbetalningen sker snarast och max inom 10 vardagar. 


  Om du har tagit emot en present, gör vi dig uppmärksam på att pengarna återbetalas till det betalningskort eller Klarna konto som användes vid köp av varan. Därför är det en sak mellan givare och mottagare att se till att pengarna fördelas som önskat.

  Varan ska skickas till:
  Luksushund ApS
  Knud Bro Allé 4D
  DK-3660 Stenløse
  Danmark

   

  Privatlivspolitik hos Luksushund ApS

  Vi samlar endast persondata i de tillfällen när det är relevant för oss, och vi hämtar endast persondata om det är relevant för din aktivitet hos Luksushund ApS.

  Vid insamling, behandling och användning av dina personliga data uppfyller vi alltid gällande lagar och bestämmelser.

  Vi förvarar endast dina persondata så länge som det antingen är juridiskt krav på oss eller så länge det är relevant för det ändamålet som det samlades in till.

  Uppgifter som vi samlar in

  Om du vill köpa och ta emot en produkt från oss, behöver vi samla in vissa persondata för att kunna genomföra affären och för att kunna erbjuda vår service till dig.

  Vi kan hämta in uppgifter som t.ex. namn, e-mail adress, postadress, leveransadress (om den skiljer sig från postadressen), telefonnummer och betaluppgifter.

  Luksushund Aps samlar in och behandlar dina persondata när du gör följande:

  Besöker vår hemsida

  Genomför ett köp av våra produkter

  Skapar ett kundkonto

  Prenumererar på vårt nyhetsbrev

  Skickar en fråga, reklamation eller feedback till oss

   

  Data ansvarige

  Registreringsansvarig för att samla in, behandla och använda dina personuppgifter på Luksushund.se är Luksushund Aps, Hejreskovvej 10F, 3490 Kvistgård, Danmark, CVR 40008667.

  Behandlingsbakgrund och ändamål

  Dina vanliga kontaktuppgifter som namn och adress hämtar vi in för att kunna leverera den produkt som du köpt hos oss. Din e-mailadress samlar vi in för att kunna skicka en orderbekräftelse samt leveransbekräftelse till dig.

   

  Om du vid registreringprocessen eller på vår hemsida har givit ditt samtycke till det, använder vi din e-mail adress för att skicka ut vårt nyhetsbrev till dig. Du kan när som helst på- och avregistrera dig nyhetsbrevet. Alla nyhetsbrev innehåller också en länk för att avregistrera sig. Om behandlingen av persondata baseras på ditt samtycke, har du alltid rätten till att återkalla det godkännandet.

   

  Om du inte vill ge ut de persondata som krävs för att kunna genomföra ett köp av en produkt, har du tyvärr inte möjlighet att genomföra ett köp av produkter av oss på vår hemsida.

   

  Dina uppgifter (förutom din e-mail adress, om du har givit lov till att betandla den för att ta emot erbjudanden) kommer att raderas efter 5 år efter att du har fått din vara.

   

  Andra mottagare av personuppgifter

  Vi säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part och vi överför inte dina personuppgifter till tredje land.

   

  Om du har beställt leveransen kommer uppgifter om ditt namn, telefonnummer och e-mail adress att lämnas över till vår transportör för att kunna leverera dina varor.

  Vi har vår webbshop och betalsystem genom Shopify A/S och Quickpay ApS, som fungerar som våra databehandlare. Alla persondata som du uppger på vår hemsida förvaras i Shopifys och Quickpays datacenter.

   

  Vi har ingått databehandlaravtal med våra databehandlare, vilket är vår garanti för att de följer tillämpliga regler för skydd av dina peronuppgifter.

   

  Dina rättigheter

  Som registrerade har du en rad rättigheter som vi alltid ska säkra att vi uppfyller. Du har rätt att be oss om följande:

  Att få tillgång till och få ändrat dina personuppgifter

  Att få personuppgifterna raderade

  Du har dessutom rätten till att protestera över behandlingen av dina personliga data och du har rätten till att skicka in klagomål till dataskyddsmyndigheten.

  Om du inte längre vill att vi ska behandla dina personuppgifter, eller om vi ska begränsa behandlingen av dina personuppgifter, kan du också skicka ett meddelande till vår kundtjänst via vår e-mail adress kundeservice@luksushund.dk

  Cookies

  En cookie är termen för det beteende en användare går i ett nätverk registreras hos användaren själv (på användarens hårddisk). På det sättet vet servern (t.ex. en webbplats) vid användarens nästa besök vem användaren är.

  Det lagras inte personkänsliga uppgifter i en cookie, utan snaraste uppgifter om användarens beteende på en webbplats. T.ex. ett använarnamn i samband med login eller adressuppgifter. En cookie lagras på användarens hårddisk tillsammans med cachade filer. En cookie är därmed en textfil som skickas från din browser från en webbserver och lagras på din datorns hårddisk. Du kan välja att din browser ska informera dig om när du tar emot en cookie eller du kan också välja att helt stänga av cookies.
  Det enda cookies används till är att känna igen din dator.
  Hos Luksushund använder vi cookies för att göra shoppen mera användarvänlig för våra kunder.
  Efters om cookies lagras på din egen dator kan du när som helst själv radera dem via din browser. Via Internet Explorer 5.x kan du radera en cookie genom att gå in under ”Funktioner” och menypunkten ”Internetinställningar” och välja ”Radera cookies”.

   

  Avtal

  Alla kan ingå avtal med Luksushund ApS. Dock kan avtal med barn och unga under 18 år ingås av föräldrar eller andra som lagligt kan handla för barnets eller ungdomens räkning.

  Alla avtal ingås på svenska.


  w